Caption 1
Caption 2
Caption 3
1,3 milliárd
forint támogatást
nyertünk
ügyfeleinknek

bővebben...

nyerési esély,
ha bennünket
választ pályázata
elkészítéséhez

bővebben...

alapdíj
vállalkozási típusú
pályázatoknál,
csak sikerdíj

bővebben...

Hatalmas érdeklődés a foglalkoztatás támogatására kiírt legújabb pályázat iránt

uj szechenyi logo tp

A benyújtás első napján, március 18-án olyan mennyiségű pályázat érkezett be a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című felhívásra, amely szükségessé tette a kiírás jogszabály szerinti felfüggesztését. A konstrukció által elnyerhető támogatás célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A programozási időszak végéhez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés az Új Széchenyi Terv pályázatai iránt, ami növeli az ország esélyeit a teljes támogatási keret sikeres lehívására.

Tavaly augusztusban az Európai Bizottság jóváhagyta az NFÜ által a pályázati rendszer egyszerűsítésére irányuló, az ún. átalányköltség (flat-rate) alapú elszámolást lehetővé tevő eljárásrendet. Ennek lényege, hogy a felmerülő közvetett költségeket az elszámolás során nem kell külön-külön számlával alátámasztani, a közvetlen költségek meghatározott mértékéig átalány alapon számolhatóak el. A módszer elsőként a 2012. december 15-én megjelent és 2013. március 18-tól beadható „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című könnyített konstrukcióban került bevezetésre. Jóllehet a pályázati kiírás alapján a projektek csak a konvergencia régióban valósíthatóak meg, azonban a fővárosi és Pest megyei szervezetek is jogosultak pályázni konvergencia régióban lévő telephelyeiken megvalósítandó projekttel.

Fontos, hogy a felhívás lehetővé teszi a pályázati küldemények futárpostai, illetve gyorspostai benyújtását is, ami egyenlő esélyt biztosít az ország bármely településén feladott pályázat időben történő beérkezéséhez.

A Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP-ban) korábban meghirdetett könnyített pályázatokhoz hasonlóan jelen felhívás esetében is nagyszámú projektötlet érkezett be. A végleges felhívás hivatalosan 2012 decembere óta volt elérhető az NFÜ honlapján, a komolyan érdeklődők tehát már 2012-ben felkészülhettek arra, hogy benyújtsák pályázataikat. Mindezek alapján mindenki számára egyenlő mennyiségű idő és információ állt rendelkezésre a pályázatok benyújtására.

(Forrás:http://www.nfu.hu/hatalmas_erdeklodes_a_foglalkoztatas_tamogatasara_kiirt_legujabb_palyazat_irant)